gekeminnema_edited.jpg

Hoi! Ik ben Suzanne. Tekstschrijver en taalpurist, speciaal voor coaches en therapeuten

Over mij

Zodra ik als klein meisje wist hoe ik een pen (of stift) moest vasthouden, ging al mijn vrije tijd naar het maken van boekjes en verhalen. Dagboeken schreef ik vol, de pagina’s in vriendenboekjes waren nooit groot genoeg en mijn stukken voor de schoolkrant waren áltijd op tijd, maar standaard te lang. Mijn keuze om Journalistiek te studeren, verbaasde dan ook niemand. ‘Dat is op je lijf geschreven’, kreeg ik te horen. Dat bleek te kloppen. Ik vond het heerlijk om de hele dag bezig te zijn met tekst, om mijn schrijven te verbeteren en te onderzoeken op welke manier een boodschap pas echt goed overkomt bij de doelgroep.

Na mijn afstuderen heb ik gewerkt als verslaggever voor verschillende dagbladen, vervolgens als redacteur bij vakbladen in de foodsector. Uiteindelijk sloot ik mijn carrière in loondienst af als communicatieadviseur bij een brancheorganisatie. Daar heb ik ontdekt waar ik echt heel blij van word: teksten maken die precies passen bij de ondernemer. Luisteren naar iemand die zijn of haar verhaal vertelt, vind ik heerlijk.
 

"Het grootste compliment dat ik kan krijgen, is dat iemand zegt: ‘Als ik dit lees, is het alsof ik mezelf hoor praten’." 

Eind 2016 besloot ik om mijn eigen tekstbureau op te richten. Sindsdien heb ik al veel mooie teksten mogen schrijven. Zowel voor vakbladen als voor consumentenbladen, voor grote merken en kleine(re) verenigingen. Een paar bekende bedrijven en merken waar ik voor heb mogen schrijven zijn: Aviko, Coca-Cola, FrieslandCampina, Mora, Nuon en Thuisbezorgd.nl.

Als ik niet aan het schrijven ben, lees ik alles wat los en vast zit. Met name onderwerpen als mindset, voeding, mindfulness, gezondheid en lifestyle hebben mijn interesse. Als echte selfhelpjunkie struin ik het internet af naar meer informatie. Het viel mij op dat ál die coaches en therapeuten zo ontzettend veel kennis hebben en dat ze dat op hun websites en in e-books verwerken vanuit hun gevoel. Het is voor hen echter een uitdaging om zich uit te drukken in tekst, met kromme zinnen en taalfouten als gevolg. Zo zonde!

Mijn missie

Als ik zo’n foutje heb ontdekt, wil ik er het liefst direct iets aan doen. Het is dan ook mijn missie geworden om ambitieuze en drukbezette coaches en therapeuten te ondersteunen bij hun tekstproblemen. Ik help hen bij het onder woorden brengen van hun kennis en kunde door het schrijven en corrigeren van hun (web)teksten en e-books, zodat zij deskundigheid en vertrouwen uitstralen.

Ben jij coach of therapeut en herken jij je in bovenstaande situatie? Stuur me dan een berichtje via onderstaande button. Met foutloze teksten, die gemakkelijk en lekker lezen, maak je een goede indruk op jouw (potentiële) klant. Ik help je daar graag mee!

5 dingen die je nog niet van mij weet


1. Ik ben geboren met 11 vingers. Mijn derde pinkje is vlak na mijn geboorte afgebonden.


2. Schijnbaar ben ik een onprettig mens: ik corrigeer héél veel schrijf- en spraakfouten. (Sorry!)


3. Heel voorspelbaar: Woordgrapjes zijn mijn favoriete grapjes.


4. Mijn koffie drink ik zwart. Zoals het hoort, maar ook lekker makkelijk.


5. Tijdens mijn studie heb ik een klein half jaar in Zuid-Afrika gewoond en ik krijg nog steeds kippenvel als ik beelden uit dat prachtige land zie online of op tv.

gekeminnema.nl--25--verkleind.jpg