Herken je dit?

Je wilt heel graag een e-book maken als gratis weggever op je site. Alle grote en kleine businesscoaches raden dat aan. Zodra je een leeg Word-bestand opent, vallen de radertjes in je hoofd stil. Je hebt géén idee waar je over moet schrijven.

Je hebt je e-book geschreven vanuit een flow en jouw passie. Al je energie heb je in het schrijven van de teksten gestoken, maar je twijfelt of je boodschap overkomt en de tekst loopt eigenlijk ook niet echt lekker. Je weet alleen niet precies waarom, je kan je vinger er niet op leggen.

De basis van je e-book staat, je hebt een hip opmaakje gevonden via Canva. En toch… Staat je e-book nog niet online. Je bent onzeker over de tekst en plaatst het daarom niet. Je wilt niet dat er fouten in staan, maar je merkt ook dat je blind bent voor je eigen foutjes.

“Helemaal vanuit flow schreef ik mijn e-book 'Van selfhelp-junkie naar totally in control' waarin ik mijn kennis, tips en tools deel over hoe om te gaan met piekergedachten, keuzes maken en krachtig communiceren. Suzanne had het e-book ook gelezen en naast dat het verhaal wat ik over wil brengen als heel duidelijk en waardevol werd ontvangen, viel het haar op dat er wat spel- en grammaticafouten stonden wat minder professioneel overkwam. Ik stond er dan ook zeker voor open dat Suzanne mij daarbij ging helpen door middel van het redigeren van het e-book.

Man man! Ik had geen weet dat ik grammaticaal zoveel fouten had gemaakt. Zelfs een alinea die er dubbel in stond. Ik was zelf zo 'blind' geworden voor de typefouten, dat wanneer ik mijn e-book las, geen foutjes kon ontdekken. Suzanne heeft alle spelling- en grammaticafouten netjes verwerkt in een bestand en een kleur gegeven plus feedback erbij gezet. Ook aan het gebruik van alinea's heeft ze gedacht, zodat de leesbaarheid fijner is geworden. Uiteindelijk heeft het mij een fijn te lezen e-book opgeleverd waarbij ik als coach meer professionaliteit uitstraal.”

~Jantine

Hoe zou het zijn als?

Je alleen maar aan iemand hoeft uit te leggen hoe je het e-book voor je ziet? Dat je een paar vragen, die je van tevoren hebt kunnen voorbereiden, beantwoordt in een telefonisch interview en dat je na die kleine investering van tijd de kant-en-klare teksten voor je e-book ontvangt?

Je straks vol trots en zonder onzekere gevoelens je e-book online kan gooien én erover kunt delen op social media? Omdat je weet dat er geen enkel spelfoutje meer te bekennen is? De teksten lezen lekker weg en zijn precies afgestemd op jouw doelgroep. Laat de downloads maar komen!

Je de teksten voor je e-book van mij terugkrijgt en je nog steeds helemaal herkent in de teksten? Dat jouw passie en energie nog steeds van elke pagina straalt, maar dan volledig foutloos en makkelijk leesbaar?

E-book corrigeren

Bij het corrigeren, focus ik op spelling, grammatica en interpunctie. Jouw tekst blijft hetzelfde. Er wordt niets veranderd aan de inhoud, dus de woordkeuze, de schrijfstijl en de indeling blijven zoals het oorspronkelijk geschreven is.

(Max. 8 tekstpagina’s. Meerprijs per extra tekstpagina €7)

69,- excl btw
 

Pijl

E-book redigeren

Bij het redigeren, voer ik ook een check uit op spelling, grammatica en interpunctie. Daarnaast kijk ik naar zinsopbouw, alineaopbouw, schrijfstijl, aanspreekvorm. Tevens kijk ik of de teksten overeenkomen met jouw doelstelling en of ze geschikt zijn voor je doelgroep.

(Max. 8 tekstpagina’s. Meerprijs per extra tekstpagina €17)

197,- excl btw
 

Pijl

E-book schrijven

Volledige ontzorging! Ik schrijf jouw e-book: van voor- tot achterkant. In een telefoon- of Skypegesprek van maximaal een uur bepalen we samen het doel van je e-book, wie je doelgroep is en welk onderwerp we gaan beschrijven.

(Max. 8 tekstpagina’s. Meerprijs per extra tekstpagina €47)

497,- excl btw

Pijl

Klinkt dit bekend?

  • Coachingcalls, intakegesprekken, verslaglegging, administratie, een cursusavond én ook nog een drukbezet privéleven. Leuk, zo’n gratis weggever, maar wanneer moet je daar in vredesnaam mee aan de slag? Je to-do-lijst puilt al helemaal uit en het eerste wat je doorschuift is je gratis e-book. Het gaat je immers niet direct geld opleveren, toch?

  • Iedere keer als je Word opent voor het schrijven van de eerste pagina’s van je e-book voel je een enorme weerstand opkomen. Het lukt je niet om te beginnen. Je durft wel van jezelf te zeggen dat je goed bent in je werk. Daarover schrijven en je boodschap overbrengen, is een vak apart. Dat kun je gewoon niet.

Stel je voor dat:
 

  • Je eindelijk die taak die je al maanden doorschuift op je to-do-lijst écht kan afvinken? Niet omdat je hebt opgegeven, maar omdat je de taak hebt uitbesteed. Met als resultaat kant-en-klare teksten voor je e-book, die je direct kunt (laten) vormgeven met een bijpassende opmaak.
     

  • Je in een gezellig gesprek van ongeveer 30 tot 60 minuten alles over je passie, je bedrijf en jezelf kunt delen en dat vervolgens weerspiegelt ziet in de teksten voor je e-book? Zodra je het leest, denk je ‘het is alsof ik mezelf hoor praten’.